Nové Sleva! KŘÍŽOVÁ CESTA: Rudolf Brančovský a kol. Zobrazit větší

KŘÍŽOVÁ CESTA: Rudolf Brančovský a kol.

Nový produkt

Krista jsem měl čest zahlédnout v Jeruzalémě v roce 2020. Se ženou jsme v jedné kavárně popíjeli kávu a fresh z granátových jablek. Šel s batohem kolem nás nahoru směrem k domu Pontského Piláta. Na nohách měl obyčejné tenisky, krátké kalhoty a tričko s nápisem Ramones. Chtěl jsem za ním jít pro podpis a selfíčko, jenže jsem na stůl vylil kafe, a než jsem to nějak poutíral, zmizel. Po chvíli nás...

Více informací

Tento produkt již není na skladě

247 Kč s DPH

-15%

290 Kč s DPH

Více informací

Krista jsem měl čest zahlédnout v Jeruzalémě v roce 2020. Se ženou jsme v jedné kavárně popíjeli kávu a fresh z granátových jablek. Šel s batohem kolem nás nahoru směrem k domu Pontského Piláta. Na nohách měl obyčejné tenisky, krátké kalhoty a tričko s nápisem Ramones. Chtěl jsem za ním jít pro podpis a selfíčko, jenže jsem na stůl vylil kafe, a než jsem to nějak poutíral, zmizel. Po chvíli nás jeho směrem už nepustila izraelská armáda, neboť ten den byl zabit Sulejmání a atmosféra v ulicích patřičně zhoustla.

Toho dne jsem si uvědomil, že příběh starý přes dva tisíce let se mohl stát i dnes a v jistém slova smyslu se i děje neustále. Uzrálo ve mně dávné rozhodnutí tento příběh někdy namalovat. V roce 2023 mi zadal jeden soukromý sběratel jako zakázku volný cyklus. Navrhl jsem mu právě tuto Křížovou cestu a on souhlasil. Od prvního momentu mi přišlo škoda, že na toto dílo budou hledět pouze jedny oči, a tak se začala rodit myšlenka vydat cyklus knižně. Můj nápad oslovit mé oblíbené teology a duchovní, aby napsali ke každému výjevu svoje vlastní pojednání, se plně kryl s nabídkou záhy přijatou od nakladatelství Cesta, které zaujala moje práce sdílená na sociálních sítích. Doufám, že vám úvahy napsané k mým obrazům dodají odvahu přemýšlet o Kristu současně, aktuálně, a především osobně.

Rudolf Brančovský, ambasador Mezinárodního vězeňského společenství, z.s. se zříká veškerého finančního zisku z této knihy ve prospěch projektu pro odsouzené muže a ženy s názvem Vězňova cesta. Jedná se o osmitýdenní kurzy malých skupin, které inspirují vězně Markovým evangeliem. U absolventů dochází k hlubší reflexi vlastního života, ke snížení agresivity a k lepšímu zvládání depresí. Projekt dává vězňům naději a radost.